Google+ Randuri pentru suflet: Un weekend la Straja

duminică, 13 octombrie 2013

Un weekend la Straja

Cu parere de rau, vara s-a sus. Am tot planuit o vacanta, dar cum se intampla in general, cu cat mai multe planuri cu atat mai putine realizari, asa ca, anul acesta, pana la urma, nici vorba de vacanta. Un concediu fracturat, cat sa iti reincarci bateriile intr-o capitala poluata, dar de care nu ma pot desparti pentru multa vreme, si planuri pentru un weekend, pe principiul "macar atat meritam si noi".

Cand varinatele sunt multiple, dar vremea nu mai este chiar de partea ta, parca e mai usor sa alegi, asa ca aman brainstormingul pentru cele mai reusite cadouri de Craciun si decid ca-mi pot surprinde (si chiar ar fi indicat, pentru ca nu se asteapta) jumatatea inainte de sarbatori cu o mica escapada. Iau un pix si o foaie si-mi notez cateva idei: munte, posibil zapada (asteapta cu nerabdarea unui copil prima ninsoare), obiective turistice, pret si conditii de cazare mai mult decat decente.

Plecarea vreau sa aiba loc vineri seara, asta ca sa putem sa ne bucuram de doua dimineti cu aer proaspat. Imi amintesc o discutie despre bogatiile acesti tari si despre nenumaratele obiective tursitice pe care nu ar trebui sa le rateze niciun roman, apoi despre faptul ca niciunul dintre noi nu a vazut inca Crucea Eroilor si aleg ca destinatie surpriza statiunea Straja.

Caut cazare Straja si descopar Vila Aplin. Pare alegerea cea mai buna, caci Vila Alpin (dupa cum aflu de pe site-ul lor) este situata in statiunea Straja la 50 m de telescaun, are o pozitie excelenta, fiind amplasata intre cele doua partii cu nocturna, oferindu-va o priveliste deosebita spre Muntii Retezat. In plus, au restaurant propriu cu meniu traditional romanesc, iar camerele sunt superbe, cu baie proprie, televizor (nu ca vom avea timp sa-l deschidem, dar e bine ca e, niciodata nu se stie) si conexiune wireless.

Deja ideea ma incanta si vad programul intregului weekend la Straja conturandu-se:

- vineri: cazare la pensiunea din Straja, cina si un somn relaxant;
- sambata: mic dejun traditionat romanesc, un drum pana la Crucea Eroilor si o vizita la Schitul Straja, masa de pranz, 2 ore de odihna si reincarcarea bateriilor pentru o vizita la templu de preotese care se rugau neincetat pentru stramosii nostri, dacii, cina la restaurantul vilei;
- duminica: mic dejun, tiroliana si rafting, pranz, somn, paint ball si cina, urmata de pregatirea bagajelor.

Luni dimineata suntem deja in tren, ne intoarcem cu regret acasa, insa multumiti ca am avut o mini-vacanta la Straja pe cinste.

Nu ramane decat sa fac o programare, sa cumpar biletele de tren si surpriza e gata.

Acest articol a fost scris pentru proba a 6-a a competitie SuperBlog 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RSS